2011-06-13 15:27:10• hírek • Szatmár.ro

Gyereknap Bélteken

Június 10-én a megszokottnál hangosabb volt a gyerekzsivaj a bélteki óvoda udvarán. Vendégek érkeztek Pech Mária és a bélteki óvodások meghívására: gyermekek és óvónőik a szatmárnémeti Hám János óvodából, hogy a két testvéróvoda együtt ünnepelje meg a gyermeknapot.

A gyermekek együtt játszhattak, különböző tevékenységeken és vidám vetélkedőkön vehettek részt. Többek között volt aszfalt- és táblarajz, célbadobás, zsákban futás, arcfestés.

Délben sétára indultak az óvodások, melynek során a bélteki szőlődombokat és borospincéket tekinthették meg, útjuk végén pedig finom ebéddel várták őket a házigazdák. Ebéd után az óvoda udvarán kulturális program vette kezdetét a sokszínűség és a multikulturalitás jegyében, melyre mindkét óvoda gyermekei népi táncokkal és gyermekjátékokkal készültek a magyar, román, német és roma gyermekfolklórból. Ezután közös ének és tánc következett, melynek során az Európai Unió himnusza is felhangzott.

Az ünnepség végén a gyermekek színes lufikat eregettek, melyek szálltak a házak fölött egyre magasabbra, üzenetként a világ gyermekeinek és üdvözletként egész Európának - közölte Scheitli Renáta óvónő.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: